Om Nordentoft Boergeder

Nordentoft Boergeder

Opdræt af Forædlede BoergederOm Nordentoft Boergeder
Vi opdrætter racerene og sunde dyr, som opfylder racestandarden for den forædlede Boerged.

Afkom af vore Boergeder bruges til avl, produktion og udstilling, hos os eller i andre besætninger.

Envidere producere vi kødfyldte geder til slagtning og vil gerne fremme kendskabet til gedekød og gedeavl.

Slagtedyrene er typisk de dyr, som på den ene eller anden vis ikke opfylder vore krav og kravene til racestandarden for den Forædlede Boerged.


Alle vore dyr er stamregistreret i Gederegistreringen hvor vi der igennem administrere vores registrering og avlsarbejde.

Desuden er vi med i Det frivillige Maedi-visna/CAE sundhedsprogram. Og har M3 sundhedsstatus på vores besætning.


Vi har autorisation til transport af geder efter gældende EU-forordning.


Egentlig kan man godt sige at dyrene er vores "kæledyr", da gederne altid kommer rendende med stor lyst hen i mod en, med det samme man viser sig i indhegningen (dog uden at være for meget).

Det er med stor fornøjelse at kunne omgås disse godmodige og rare dyr - som efterhånden er blevet mere og mere populære, også blandt børnefamilier da Boergedens helt utrolig rolige sind gør at den kan omgåes af selv helt små børn.


Hos os er en ged ikke bare en ged, og en buk ikke bare en buk. Vi har stamtavler på alle dyr og kender til alle dyrenes stamhistorie. Alle avlsdyr er nøje udvalgt og avlet efter racestandarden i generationer.

Vil man producere gode dyr er det vigtigt, at kende alle avlsdyrenes gode og dårlige egenskaber således man kan forsøge at sammensætte de rigtige géner. Og ikke mindst få de dårlige sorteret væk.

Vi bruger meget tid på gederne, og får hurtigt et mere "personligt" kendskab til hvert enkelt dyr, som er en klar fordel hvis man vil have fornuftig fremgang i avlen.Her er vi afsted på dyrskue,

noget vi bruger meget tid på

i sommerhalvåret.

For os er det altid vigtigt at dyrene er velplejede og i topform.

Hele tiden forsøger vi at have de bedste forhold for gederne, både hvad angår fodring, folde, optaldning, klovpleje, parasitkontrol, vaccinationer og sundhed i al almindelighed.


Vi har i mange år været medlem af avlsforeningen Boergeder i Danmark og nu Dansk Gede Union, derigennem er samtaler med andre avlere altid en god ting.

Hele tiden kommer der nye input og lærerige erfaringer, der kan være med til at optimere vores besætning.


Køber du dyr hos Nordentoft Boergeder er du sikret dyr af høj kvalitet, samt at dyrene er passet og plejet med alt hvad dertil hører - som nævnt længere oppe på siden.


Hvad enten du ønsker avlsdyr med god afstamning, udstillingspotientiale og høje S-index eller bare et par kælegeder til baghaven, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Også bare hvis du gerne vil se dyrene eller høre mere om gedehold.


Vi er altid glade for at få besøg !

Boergeden tiltaler både hobbyavleren med få dyr til fryser og fornøjelse samt den avler, der ønsker smukke, rentable dyr i større drift.Tag kontakt for et besøg og  opdag Boergedens fortræffeligheder.